Pages

Monday, August 22, 2011

Cara Baru Tingkatkan Trafix ke Blog Anda

Korang cari traffik? Kecewa dengan traffik korang yang sekejap naik sekejap turun, atau tak naik naik tu? Kita sama! Korang mesti kerap cari cara nak menaikkan traffik tu kan. Apa kata sekarang ni kita cuba cara lain pulak. Cara ni bagi Saya memang tak pernah tengok lagi, tapi best!Saya jumpa cara ni kat Blog [LUQMAN] dan Blog Luna ..Jom try cara ni! Cara cepat menaikkan traffik blog korang!
p/s : baca entri ni sampai habis dulu sebelum buat
Cara nya begini:
- Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
- Korang hanya cuma perlu meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web korang
  1. mizz shizu
  2. Myself V3 Me &
  3. Blog Hanz
  4. BiMies’s WoRLd
  5. Farah Shafiqah
  6. Qila Razak
  7. CekLa
  8. Miss Yaty
  9. Magrib Menjelma
  10. Bila Luna Berkata Kata
  11. Putera30 Photographer
  12. Internet Tutorial
  13. [LUQMAN]
  14. GelakJE!
  15. Propaganda Sang Pemecut
PERATURAN!!!
1. Sebelum korang meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog korang, sila hapuskan link nombor 1.
2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.
3. Setelah itu masukkan link korang di urutan bawah (No.15).
***So urutannya jadi mcm nie
  1. Myself V3 Me &
  2. Blog Hanz
  3. BiMies’s WoRLd
  4. Farah Shafiqah
  5. Qila Razak
  6. CekLa
  7. Miss Yaty
  8. Magrib Menjelma
  9. Bila Luna Berkata Kata
  10. Putera30 Photographer
  11. Internet Tutorial
  12. [LUQMAN]
  13. GelakJE!
  14. Propaganda Sang Pemecut
  15. LINK BLOG KORANG KAT SINI!!!!
4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:
Bila posisi korang pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625
Kita sama-sama cuba jaya okk….

SELAMAT MENCUBA!!!

***Ingat…jangan menipu…tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak… Pastu Jgn Lupa promote link entry ni.. kt member2 korang.. lagi byk lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknenya dalam 10 org yg buat… ingat lagi byk backlink kiter… lagi tinggi rating kiter kat google..

Saturday, August 13, 2011

Hebatnya Insan Itu.


Sekian lame,baru la ade mase ngan idea nk post entri. Ade 3 bulan kot,x menaip. Klu rumah,da kompom2 bserawang,hantu pn xsnggup nk singgah. Hahaha. Bulan puase,setan sume kne rantai,padan muke. Bulan ni,usia aku menginjak naik ke angka 25,bak kate org,suku abad la. Well,aku masih lg bernafas,kacak,dan sihat. Syukur alhamdulillah. Dlm usia ni,aku xterlepas dr soalan2 yg kurang sedap d dengar tiap kali aku jmpe kawan2 lame yg rata2 sebaya dgn aku. 'Beb,bile mau lansung? Wa da lame ngidam nasik minyak ni',soalan yg paling aku malas nk hadap klu di usulkn kt aku. Nk bg alasan ape? Duit xcukup? (alasan yg da basi utk djawab),xd awek? (ppuan lg rmai dr laki la skrg,bro),so... Utk aku lpaskn diri,aku kua kn enset,uat2 cm ad org kol,blah. (^_^)

Ok,tahun2 sblum ni mmg aku xde jawapan utk soalan2 yg berunsur kawin ni,tp 2-3 ari ni,aku rase aku da dpt jawapan nye. Senang je,padahal aku nmpak pkara ni hari2 tp aku xbole rungkai kn. Sebelum aku kawin,aku nk bahagiakn abah ngan ibu dulu. Paling tidak aku nk bg diorang senang sikit,gembira sblum aku ade keluarga sndiri. Sorry la klu u'ol bkn ank pertama,sbb 2 korang pna tfikir sal ni. Anak sulung je yg tau susah senang,ayah ngan mak die. Sedang anak2 lain cuma nmpak parents die senyum,tp anak sulung akn nmpak senyum di muka dan dihati mereka. Susah senang diorang,nk2 mase nk mmbesar kn aku dgn adik2. Aku maybe x ingt atau sedar cmne diorang besarkn aku dr aku melalak tgh2 mlm,smpai la ke tahap aku bole pkai kereta skrg,tp aku nmpak diorang besarkn adik2 aku. Susah senang diorang,suke sedih. Aku pn bkn dr kluarga senang,so bkn 1-2 cabaran yg diorang ne hadap,tp mcm2. Abah seorang yg tegas,ibu lak xpnah ptus2 bg kasih syg kt kitorang,kira balance la ape yg aku dapat dr diorang,n sebab 2 jgak la aku rase dewasa seawal usia 20 tahun. Kekuatan anak sulung ialah mak dan ayah mereka,itu fakta ok. Aku rase xbole idup klu diorang xde. So seboleh2 aku nk bahagia kn diorang dulu,baru pk sal diri sndri.

Tp aku bkn la seorang manusia yg smpurna,aku pn xtlepas buat salah. Baru2 ni aku dgn x sengaja da uat abah kecik ati,abah mgadu kt ibu. Then ps aku balik kerja mlm,ibu story kt aku,tnyata abah btul2 kcik ati dgn aku. Siyes aku rase besalah gile2. Bdosa gile aku dgn abah aku. Kt sini la yg aku sedar,asal org ckp kuatnya ank ptama,kt parents die. Aku rase lemah. Rase gagal. Smpai nk tido pn aku dok pk sal ni lg. Aku da kecik kn ati org yg susah payh cari rzeki bg aku mkn,besar kn aku,anta aku blaja. Lg 1 aku nk bgtau,klu kite da kecik kn ati ayah kite secara otomatiknye kite pun da kecik kn ati pasangan die,yakni ibu aku. YESSS..! Aku da kecik kn 2 hati org yg mmbesarkn aku. Betapa kuang aja nye aku,kn? Ati diorang aku xley jaga,cmne aku nk jaga ati bakal bini aku? Ati parents die nnti? Aku masih blum layak nk ade kuarga sndiri pd pikiran aku. Skrg,aku akn cube jd lg baik utk mereka,jnji aku pd diri sndri. Aku amik ati diorang smula,tp aku ttap rase bsalah jugak. Bia la org nk ckp aku anak mak ke,anak bapak ke,ade aku kesah,da sah2 la diorang mak,bapak kandung aku,kn?

Usia 25,aku rase aku da hebat,ade kereta sndiri,moto,kerjaya tetap,tp bile ingt2 balik,sume 2 hasil tgn diorang yg mmbentuk aku,dr kecik smpai sekarang. Hebat ke aku? X... Abah aku da ade aku mase umu die 25,abah aku ad kereta sndri mase umur die 20,abah aku hidup sendiri,kua dr kg mase umur 18,tp aku? So sape lg hebat?? Maybe lebih nye aku pd pndidikan,tp lebih nye abah,xdapat aku taip. Byk sgt. Org yg peramah,pndai bgaul,senang bkawan,kuat bkerja,sayang keluarga. Mmg aku xbole nk jd cm dia. Dia mmg hebat,abah aku,Harith Daeng Kadzim. Aku sungguh bangga dgn dia,biapun bkn harta yg die bg aku,tp die da bg aku ilmu n pngalaman yg korang sume xkn dapat. Mak aku? Insan hebat yg istimewa,penyabar,pndai smbunyikn kesedihan dgn senyuman,tp cm yg  aku ckp kt atas,aku nmpak sume 2. Insan yg sgt setia dgn pasangan dia xkira susah,senang. Serba boleh,mjahit,memasak,semuanya hampir2 sempurna dgn dia,Rohana Misban,wanita paling hebat yg pernah aku kenal.

Bole ke aku jd cm abah,n dpat wife cm ibu aku? Bole ke aku jd cm diorang bile nk mmbesarkn anak2 aku kelak? Bole ke aku sabar dgn anak2 aku klu diorang pn bperangai cm aku? Adik aku kadang2 pn tnggi suara jgk kt diorang,sbgai abg,aku bole sabar utk shoot muke die,tp sbgai anak abah,ibu,mmg aku xbole sabar. Mmber2 aku salu je ajak aku balik kl,kerja sane,gaji lumayan. Hehehe,duit bole je nk carik,tp kluarga aku? Ade sorang abah,ibu,adik2 aku,xkn ade yg bole gnti diorang. Aku di besar kn oleh 2 insan hebat ni,so jadi la aku yg skrg. Aku xnk pun harta byk2,mwah. Aku nk diorang je. Sampai bile2 pn aku akn ingt kejadian ari 2,kejadian yg buat aku sedar,hebat mane pn aku skrg,abah lg hebat..

Kpd kalian yg masih memiliki mereka,xbyk yg aku nk soh kalian buat,cume cuba lah utk berbangga dgn mereka n buat mereka bangga dgn anda,adil bukan?? Myesal xsudah klu kite blum lg sdar ttg pkara ni. Diorang xnk duit kite,diorang nk kite. Kpd perantau,pulang la bhari raya. Hohoho. Kite xkn rase gembira klu xpnah rase sedih.. Kn..?


P/s=aku da tau ape makna,Awan Nano. Thanx Hafiz AF
Related Posts with Thumbnails